מי רשאי לבצע טיפול שורש?

בישראל פועלים ברישיון של משרד הבריאות כ-14,330 רופאי שיניים. רק 171 מהם מומחים לטיפולי שורש.

מומחה לטיפולי שורש הוא רופא שיניים שסיים התמחות בטיפולי שורש, שנמשכת בין שלוש לחמש שנים, עבר בהצלחה את כל המבחנים הרשמיים להתמחות בטיפולי שורש של רשויות בריאות השיניים, וקיבל רישיון מומחה מטעם משרד הבריאות.

בעיקרון כל רופא שיניים כללי רשאי לבצע טיפולי שורש, אולם באופן טבעי, כמו בכל דבר, כאשר מדובר במומחיות, היכולות, המיומנויות והחומרים שבהם משתמש המומחה לטיפולי השורש (אנדודונט) הם בדרך כלל ברמה גבוהה יותר מאשר רופא כללי.

על פי מחקרים, למומחה לטיפולי שורש אחוזי הצלחה גבוהים יותר מאשר לרופא השיניים הכללי. לפיכך עלות הטיפול אצל מומחה שונה מאשר אצל רופא כללי, וגם איכות הטיפול והחומרים בהתאם. 

הפועל היוצא של טיפולי שורש ברמה גבוהה הוא האפשרות לשמור את השן בפה במצב תפקודי לאורך זמן. 

שימו לב, "מורשה לטיפולי שורש", "רופא לטיפולי שורש" וכדומה אינם מומחים לטיפולי שורש. מונחים אלה הם המצאה של מרפאות שונות, ומדובר ברופא שיניים כללי אשר אין לו דבר וחצי דבר עם מומחיות מיוחדת כלשהי בתחום טיפולי השורש.

ד"ר בועז שי הוא מומחה מנוסה לטיפולי שורש, המבצע את טיפולי השורש באמצעות הציוד המתקדם בעולם. מקצועיותו הרבה ויכולתו הקלינית המעולה מונעות איבוד שיניים רבות, וגם במקרים קשים לטיפול מובילות להצלחות טיפוליות מוכחות.

איך אפשר לדעת מי אכן מומחה לטיפולי שורש ומי לא? 

איתור מומחה אפשר לבצע על פי רשיון מומחה מטעם משרד הבריאות, ניתן לבדוק גם באתר משרד הבריאות.

×
דילוג לתוכן